خواص برنج

1.    طبع آن سرد و خشک است البته حکما نظرهای متفاوتی دارند.

2.    برنج تازه دارای ویتامین بیشتری از برنج کهنه می‎باشد بیشتر ویتامین‎ها در پوست وغشای قهوه‎ای رنگ برنج وجود دارد.

3.    آب برنج خنک کننده و مدر است.

4.    کته برنج برای افراد اسهال و اسهال خونی غذای مناسبی است.

5.    کمپرس با آرد برنج تب را کاهش می‎دهد.

6.    برنج چاق کننده می‎باشد.

7.    کته برنج تولید اسپرم را افزایش می‎دهد.

8.    یکی از غذاهای خیلی خوب و مقوی شیربرنج است مخصوصاً اگر با عسل خورده شود و باعث تولید اسپرم می‎شود.

9.    خوردن برنج باعث بازشدن رنگ چهره می‎شود.

10. اگر برنج را با سبوس آن بخوریم و آب کشی نکنیم باعث طول عمر و دیر سفیدشدن مو می‎شود.  ادامه مطلب ...

خواص سویا

1.    طبع سویا گرم است.

2.    کسانی که بیماری قند دارند می‎توانند از سویا استفاده کنند.

3.    سس سویا خنثی کننده سموم مواد غذایی است.

4.    جوانه سویا جهت رشد مو مؤثر است.

5.    در چین از جوانه خشک شده سویا به عنوان ملین استفاده می‎کنند.

6.    کسانی که گوشت نمی‎خورند می‎توانند سویا را جانشین آن کنند.

7.    سویا دارای ویتامین‎های  B1 ، C ، K و E می‎باشد.

8.  به خاطر وجود ویتامین D در سویا باعث جذب کلسیم می‎گردد و همان طور که می‎دانید این باعث رشد استخوان‎ها و دندان‎ها می‎گردد.

9.    کسانی که مبتلا به سنگ صفرا هستند و یا نمی‎خواهند مبتلا شوند از رژیم غذایی سویا استفاده کنند.

10. سویا از مبتلا شدن به سرطان معده جلوگیری می‎کند.  ادامه مطلب ...

خواص گندم

1.       طبع آن کمی گرم، خشک و معتدل است، گندم تازه خشک نشده گرم و تر است.
2.       برای درمان تحریکات جلدی، التهاب و ورم پوست، آرد گندم را بر پوست بمالید.
3.       مصرف نشاسته به صورت ماقوت برای کسانی که معده ضعیف دارند مفید است و به دستگاه هضم و روده کمک می‎کند (مصرف نشاسته گندم).
4.       کسانی که اسهال گرفته اند در تابستان از پالوده نشاسته گندم استفاده کنند.
5.       برای رفع زکام‎های سخت وسرفه از جوشانده سبوس گندم استفاده کنید، 20 گرم در یک لیتر آب را جوشانده صاف کرده با عسل مخلوط کنید میل شود.
6.       برای رفع یبوست باز هم از جوشانده سبوس گندم استفاده کنید.
7.       برای تسکین دردهای روماتیسم و مفاصل سبوس گندم را داخل یک کیسه ریخته گرم نموده در محل درد بگذارید.
8.       گندم چاق کننده و اشتهاآور است.
9.       دانه گندم برای افرادی که مبتلا به انسداد عروق هستند مضر است.
10.   برای روشن شدن پوست صورت گندم را سوخته آسیاب نموده با روغن کنجد مخلوط کرده به صورت بمالند.
11.   برای رفع سرفه و خونروی از سینه و درد سینه آرد گندم را با شکر و بادام به صورت حریره درست کنند و میل کنند.
12.   سبوس گندم تا حدودی از سرطان روده بزرگ جلوگیری می‎کند. 
ادامه مطلب ...

خواص کنجد

1. طبع آن گرم و تر است.
2.  در کنجد مواد معدنی چون مس، سیلیس، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر، آلومینیم، نیکل، کروم، کلروسدیم وماده پروتئینی مهم لیزین و همچنین هورمون نباتی لیسیتین وجود دارد.
3.    کنجد یک غذای خوب برای ورزشکاران و کشتی‎گیران و وزنه‎برداران می‎باشد.
4.    کسانی که دارای چربی بالا هستند از روغن کنجد استفاده کنند.
5.   مصرف زیاد کنجد خارش پوستی ایجاد می‎کند.
6.    کنجد باعث طول عمر و حفظ جوانی می‎شود.
7.    کسانی که فشارخون دارند کنجد کمتر بخورند.
8.    کنجد خشونت حلق را برطرف و صدا را صاف می‎کند.
9.    کسانی که می‎خواهند چاق شوند از کنجد استفاده کنند.
10. زیادخوردن کنجد باعث بدبویی دهان می‎شود.
11. کسانی که تصلب شرائین دارند از کنجد و روغن آن استفاده کنند.
12. افراد سوداوی مزاج روزی یک قاشق کنجد بخورند.
13. مالیدن روغن کنجد به پوست باعث شفافیت پوست می‎شود.
14. ارده نرم کننده سفتی‎ها و ورم‎های سفت داخلی بدن است همچنین دملها را نرم می‎کند.
15. روغن کنجد ضدروماتیسم است.
16. کسانی که میگرن دارند یا سرگیجه با روغن کنجد سر را ماساژ دهند.
17. کسانی که سرطان دارند از کنجد استفاده کنند.
18. کنجد برای افراد کم خون غذای مناسبی است.
19. خوردن کنجد باعث نرم شدن روده‎ها و رفع یبوست می‎گردد.
20. خوردن کنجد باعث کاهش خستگی فکر می‎شود.
22. کسانی که زیاد مطالعه می‎کنند همیشه مقداری کنجد بوداده همراه داشته باشند که هرچند گاهی یک قاشق کنجد میل کنند.
23. کنجد دیرهضم است زیاده روی در مصرف آن باعث سوءهاضمه می‎شود و معده را خسته می‎کند.
24. برای درمان یبوست صبح یک قاشق کنجد بونداده (خام) بخورند.
25.برای ترک خوردگی دست‎ها از روغن کنجد استفاده کنید.
 28% مغز انسان را لیسیتین تشکیل می‎دهد و همین ماده باعث پیشرفت بشر شد و کنجد سرشار از  لیسیتین می‎باشد در نتیجه کسانی که کارهای فکری زیاد دارند کنجد را در برنامه غذایی خوش قرار دهند.

خواص جو

1.    طبع جو سرد وخشک است.

2. کلسترول خون را کاهش می‏ دهد.

3.  جو دارای خاصیت ضدالتهابی است

4.     بیسکویت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‏ برد. بهتر است به همراه آب میل شود.

5. بهترین دارو برای درمان اسهال می‎باشد (جو را سه روز در آب خیس کرده سپس حرارت داده مایع را روزی سه استکان بنوشند).

6.    خوردن نان جو از سفیدشدن مو جلوگیری می‎کند.

7.    جو برای کم خونی مفید است.

8.    کسانی که دچار ورم لوزه یا آنژین شده‎اند از جوشانده جو قرقره کنند سپس میل کنند (آب قرقره را بیرون بریزند).

9.    جو نرمی استخوان کودکان را از بین می‎برد.

11. برای لاغرشدن شب‎ها سوپ جو با آبلیمو میل شود.

12. مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری می‎شود.

13. برای درمان دل درد بعد از غذا حدود نیم ساعت تا یک ساعت از جوشانده جو یک استکان میل شود.

14. برای بحران‎های کبدی از جوشانده جو استفاده شود.

15. گلوتن موجود در جو، ماده‏ای نرم، سازگار و آرام بخش بوده و به علت آبدار بودن موجب رفع عطش شده و سبب انقباض عضلانی، اضطراب و تورم شکم هم نمی ‏شود.

16. برای درمان اختلالات کلیه از جوشانده جو استفاده کنید.

خواص لیمو ترش

به تازگی افراد خیلی درباره پاکسازی و التیام ساختار درونی بدن پرس و جو می کنند. کارشناسان معتقدند بین استرس های روزمره در جامعه و اختلال هایی که در بدن ایجاد می شود ارتباط قابل توجهی وجود دارد. یک راه ساده برای بهبود و ترمیم ساختار درونی بدن و همچنین تازگی بافت های گوارش هر روز صبح یک لیوان آب گرم با آب لیمو ترش بنوشید.هر روز صبح که از خواب برمی خیزید برای هشیاری بیشتر ترکیب آب لیمو و آب گرم را فراموش نکنید. آب لیمو علاوه بر اینکه ساز و کار بدن را متعادل می کند، فواید دیگری برای سلامتی دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

لیمو ترش خاصیت ضد عفونی کننده دارد.

لیمو ترش بوی بد دهان را از بین می برد و همچنین آفت دهان را از بین می برد.

آب لیمو محرک عضلات معده است و به هضم غذا کمک می کند و می تواند سبب رفع سوزش و التهاب و سایر مشکلات گوارشی شود.

آب لیمو کلسترول خون را کنترل می کند و از هر بیماری قلبی جلوگیری می کند.

آب لیمو کبد و کلیه را پاکسازی و تقویت می کند.

آب لیمو دارای کلسیم، منیزیم و پتاسیم است.

آب لیمو برای درمان آسم مفید شناخته شده است.  ادامه مطلب ...

درمان بیماری ها با طب فشاری

اساساً طب فشاری، ماساژ نقاط طب سوزنی است. از این روش معمولاً دراختلالات و بیماری های خفیف استفاده می شود. از زمان های قدیم، این روش درمانی به عنوان روشی برای مراقبت از خود توسط بیماران مورد استفاده قرار می گرفته است. کف دستها و پاها صفحه کلیدهایی هستند که می توان از آنها برای پیشگیری و تشخیص زود رس و درمان بیماری ها استفاده کرد. مقاله آشنایی با طب فشاری را برای شناخت بیشتر مطالعه فرمایید.

انجام طب فشاری به شیوه ی صحیح

۱- میزان فشار مناسب را به کار بگیرید

از یک فشار عمیق و ثابت وقتی در حال تحریک نقاط هستید استفاده کنید.مقدار فشاری که بر روی بدنتان وارد میکنید بسته به سلامت عمومی بدنتان دارد.هنگام فشار ممکن است شما احساس سوزش یا درد داشته باشید.اما احساس بین درد و راحتی باید متعادل گردد.

هنگام فشار دادن برخی نقاط حس فشار ، برخی احساس سوزش یا درد دارند.اگر در یک نقطه احساس درد بسیار شدیدی دارید به طور اهسته فشار را کاهش دهید تا زمانی که حس درد و راحتی به تعادل برسند.

فکر نکنید که طب فشار سبب افزایش درد شما میشود.اگر نقطه ای بسیار دردناک یا احساس ناراحتی شدیدی داشت پس دست نگه دارید.

۲- از جاهای مناسبی از بدنتان برای فشار دادن استفاده کنید

در طب فشاری به طور معمول از انگشتان برای ماساژ و مالش و ایجاد فشار بر روی نقاط استفاده میشود.زانو و آرنج و پاها و انگشتان پا وبندهای انگشتان هم برای این کار استفاده میشوند.

انگشت میانی بهترین انتخاب برای اعمال فشار بر نقاط فشاری است.این انگشت بلندترین و قوی ترین دربین انگشتان است.برخی از مردم از انگشت شست نیز استفاده میکنند.

برای انجام صحیح طب فشاری از ابزارهایی با لبه ی ضخیم برای نقاط فشاری استفاده کنید انگشتان برای این کار بسیار ضخیم هستند.اشیایی که ضخامت آنها ۳ تا ۴ میلی متر است همانند پاککن مداد یا از توپ گلف یا هسته میوه ی آووکادو برای فشار استفاده کنید.

برای فشار برخی نقاط میتوان از ناخن دست هم استفاده کرد.

۳- فشار دادن ناحیه

هنگامی که شما ناحیه را فشار میدهید سبب افزایش قدرت ناحیه میگردید.این رایج ترین متد طب فشاری است.برای این کار از همان اشیا لبه دار استفاده کنید. نقطه را ماساژ ندهید بلکه نقطه را با فشار ثابت نگه دارید.

اگر شما پوست را بکشید زاویه فشار اشتباه است شما باید فشار را به مرکز نقطه وارد کنید.

مراقب باشید که به نقطه ی درست فشار وارد میکنید نقاط مخصوص طب فشاری بسیار کوچک هستند پس باید دقت کنید.اگر تاثیری  را حس نکردید، نقاط دیگر را امتحان کنید.

هنگام انجام طب فشاری شما به دنبال نقاط فشاری سوزشی هستید .اگر انسداد وجود نداشته باشد دیگر نیازی به فشار به نقاط و درمان آنها ندارید.

ریلکسیشن میتواند تاثیر را چند برابر کند.  ادامه مطلب ...

طب فشاری

طب فشاری یک روش درمان بدنی و آسیایی با ریشه هایی باستانی طب چینی است. طب فشاری از قواعد پایه chi استفاده می کند. این انرژی در بدن جریان می یابد و خطوطی را که نصف النهار نامیده میشود را دنبال می کند.این نصف النهار در نقاط خاصی در دسترس است و سبب جریان پیدا کردن انرژی در آن نقاط میشود.

۱- درک مفهوم این نوع طب

طب فشاری یک درمان آسیایی مخصوص بدن است که بیش از ۵۰۰۰ سال پیش توسعه و ایجاد گردید.این نوع طب بر قرار گیری انگشت ها و فشار دادن نقاط فشاری در بدن وابسته است.

این نقاط در اطراف کانال (کانال مهره ها) وجود دارند و نصف النهار نامیده میشوند.تحریک این نقاط سبب آزاد شدن درد و افزایش جریان خون میگردد.

برخی از مردم معتقدند که این نوع طب و دیگر درمان های آسیایی سبب تصحیح نامیزانی ها و بسته بودن جریان های انرژی لازم درون بدن میگردد.

۲- کابرد طب فشاری را یادبگیرید

این طب برای انواع بیماری ها کاربرد دارد.یکی از مهم ترین کاربردهای آن آزادکردن درد است. همانند سر درد ، گردن و پشت درد .برخی از مردم طب فشاری را برای درمان حالت تهوع و استفراغ ، خستگی ، استرس های ذهنی و جسمی و کاهش وزن و حتی اعتیاد استفاده میکنند.طب فشاری سبب ریلکسیشن عمیق و کاهش فشار ماهیچه ها میگردد.

بسیاری از پزشکان ، دکترها و طرفداران بهداشت همگانی معتقدند که این روش طب تاثیرات مثبت و شفابخشی بر بدن دارد.UCLA  یک مرکز برای درمان های شرق -غرب دارد که علوم پایه طب فشاری در آن مطالعه میشود.آنها در تلاشند که توضیح و کاربردهای موفق این تکنیک را پیدا کنند و در دسترس مردم قرار دهند.

برای دریافت مدرک این طب شخص باید وارد یک برنامه ی سخت درمدارس طب فشاری شود آنها هم چنین قادر خواهند بود از برنامه های ماساژ درمانی نیز بهره مند شوند. این برنامه ها شامل مطالعه آناتومی و مجموعه قواعد تئوری طب چینی است.این برنامه نیازبه ۵۰۰ ساعت حضور در مدرسه جهت تعلیم دارد.

۳- وقتتان را به طب فشاری اختصاص دهید.

اگر شما تمایل به استفاده از این نوع طب را دارید ، شما در طول زمان نیازمند تکرار گام های آن هستید.این تکنیک ها تاثیر زیادی بر بدن دارد.هر گاه شما این نقاط را فشار میدهید بدنتان متعادل خواهد شد.

برخی از مردم ممکن است به سرعت نتیجه را کسب کنند، برخی دیگر نیازمند درمان های متعدد دارند.اگرچه آزاد سازی درد ممکن است به سرعت انجام گیرد اما درد میتواند بازگشت کند.البته این قضیه نرمال است.طب فشاری یک درمان قطعی فوری نیست.این یک تکنیک برای کمک به آزادسازی درد به وسیله کاهش انسداد و برگرداندن بدن به حالت تعادل خود است.

شما میتوانید هر چند باری که تمایل داشتید از طب فشاری استفاده کنید.چند بار در روز یا چند بار در یک ساعت.اگر شما به طور مکرر یک نقطه را فشار دهید ممکن است درد آن شروع به بهبودی کند.

بیشتر مردم انجام طب فشاری را هر روز پیشنهاد میکنند.اگر این کار برایتان دشوار است حداقل ۲ تا ۳ بار در هفته انجام دهید.

آفتابگردان

1. طبع گل آفتابگردان گرم وخشک است.

2. افرادی که دچار سرماخوردگی شده‎اند در غذای روزانه آن‎ها از روغن آفتابگردان استفاده کنید چون هم تب بر و هم آرامبخش است.

3.ریشه آفتابگردان دارای هورمون جنسی است به صورت ضماد بر کمر ببندید.

4. ضماد برگ آفتابگردان جهت تسکین درد مفاصل، نقرس، سیاتیک مفید می‎باشد.

5. برای درمان برونشیت از دم کرده برگ آفتابگردان می‎توان استفاده کرد.

6.برای تسکین درد دندان آب ریشه آفتابگردان را مزمزه کنید.

7.شربت ریشه آفتابگردان مقوی برای قلب است. طرز تهیه شربت: ریشه خشک 50 گرم (اگر تازه باشد 100 گرم) در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده با 750 گرم شکر بجوشانید تا به قوام آید.

8. خوردن ریشه آفتابگردان برای خانم‎های حامله مضر است.

9. کسانی که یبوست دارند یک قاشق آفتابگردان را له کرده با آب مخلوط نمایند صاف کنند به مدت دو هفته میل نمایند.

10. کسانی که بیماری گال دارند روزانه 20 گرم تخمه آفتابگردان کمی بودداده را میل کنند بعد از صبحانه مفیدتر می‎باشد.

11. جهت تقویت اعصاب نیز مانند شماره 10 استفاده شود.

12. کسانی که تصلب شرائین دارند از روغن آفتابگردان برای طبخ غذا استفاده نمایند.

13. مصرف زیاد آفتابگردان باعث می‎شود که شخص با مسائل به صورت عاطفی برخورد نماید و در شخص رقت قلب بوجود آید.

14. آفتابگردان باعث تقویت قلب می‎شود.

15. آفتابگردان بازکننده عروق مغزی است از روغن آن در غذا و تخم آن را به صورت بوداده و کم نمک استفاده کنید.

16. آفتابگردان برای قانقاریای ششی مفید می‎باشد.

17. آفتابگردان درمان کننده لاغری است صبح و بعدازظهر دانه آن را تفریحی بشکنید و از روغن آفتابگردان برای طبخ غذاها استفاده نمایید.

18. به خاطر وجود مقدار زیاد ویتامین A و مواد معدنی چون فسفر، فلورین و کلسیم نه تنها برای چشم‎ها بلکه برای دندان‎ها نیز مفید است.

19. برای مننژیت اطفال ضماد برگ آن را همراه با شیر بگذارید.

20. کسانی که یرقان دارند از روغن آفتابگردان برای طبخ غذاهایشان استفاده نمایند.

21. برای درمان نازایی از شیاف ریشه آن در مهبل استفاده شود، 10 گرم ریشه آفتابگردان را در 100 سی‎سی آب جوشانده هنگام ولرم بودن با ژلاتین مخلوط کرده پس از سردشدن به قطعات کوچک تقسیم نموده و استفاده شود.

22. به خاطر داشته باشید هنگامی که خیلی گرسنه هستید تخم آفتابگردان استفاده نکنید چون معده را خسته می‎کند.

23. مغز آفتابگردان را خوب کوبیده سپس کمی عرق برگ چنار به آن اضافه کنید به صورت ماسک روی پوست صورت بگذارید باعث شادابی و جلای پوست می‎گردد هفته‎ای دوبار شب‎ها استفاده کنید.

شش نکته درباره گیاهان دارویی

1. داروهای گیاهی نیز عارضه دارند.

واضح است که داروهای گیاهی هم مانند داروهای شیمیایی، دارای عوارض خاص خودشان هستند و لازم است بیمار قبل از مصرف، نسبت به آنها آگاهی کافی پیدا کند. ضمن اینکه همه فرآورده های گیاهی احتمال ایجاد حساسیت را دارند و باید به این نکته توجه شود .


۲. داروهای گیاهی در دوران بارداری و شیردهی ممکن است مضر باشند.

بعضی فرآورده های گیاهی ( با مقادیر دارویی) در دوران بارداری منع مصرف دارند و ممکن است باعث وارد آمدن صدمه به جنین و یا حتی سقط جنین شوند؛ بنابراین حتما قبل از مصرف هرنوع داروی گیاهی در دوران بارداری و حتی شیردهی، با پزشک یا متخصص داروهای گیاهی مشورت کنید .


۳. مصرف داروهای گیاهی برای کودکان ممکن است مانع داشته باشند

مصرف ترکیبات گیاهی به خصوص در کودکان زیر ۲ سال، می تواند باعث بروز واکنش های حساسیتی شدید یا مشکلات تنفسی شود؛ پس احتیاط کنید .


4. مصرف همزمان داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی ممکن است تداخل داشته باشند.

بسیاری از داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل دارند و باعث افزایش یا کاهش اثر آنها می شوند؛ بنابراین اگر داروی شیمیایی مصرف می کنید، قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی، حتما با پزشک خود مشورت کنید.


5. داروها و عصاره های گیاهی به هر روشی که تهیه شود، مفید و قابل استفاده نیستند.

بسیاری از گیاهان اگر به روش درست فرآوری نشوند ممکن است مواد موثر و ترکیبات مفید خود را از دست بدهند. بعضی از این ترکیبات به حرارت حساس هستند و همچنین شرایط و حتی ظروف نگهداری آن ها هم در حفظ ترکیبات مفید آنها موثر است .


6. داروهای گیاهی نیاز به تنظیم دوز دارند. 

در تمام موارد دوز عصاره یا اسانس گیاهی مورد نظر، در میزان تاثیر و اثر درمانی آنها مهم است. ضمن اینکه بسیاری از گیاهان دارای حداقل دوز سمی هستند و اگر بیشتر از این مقدار مصرف شوند، می توانند باعث بروز سمیت های قلبی، کبدی و کلیوی شوند