مریم گلی در طول سال های متمادی، بسیار قبل تر از آنکه به صحنه آشپزی وارد شود؛ به عنوان یک گیاه دارویی شناخته می شد. مریم گلی خاصیت قابض دارد و باعث انقباض بافت ها می شود. در نتیجه به بافت گلو کمک می کند تا در زمان بلع غذا به راحتی منقبض شود و درد نگیرد. اسیدهای فنولیک موجود در مریم گلی با باکتری های موجود در دستگاه تنفسی که علائم گلودرد را ظاهر می کنند، مبارزه و آن ها را از بین می برد. بهترین حالت برای استفاده از مریم گلی در زمینه درمان گلودرد، غرغره کردن آن است.
مواد لازم:
برگ های مریم گلی به صورت تازه یا خشک شده: 2 قاشق چای خوری
آب جوش: یک فنجان
نمک: 7 گرم
دستورالعمل:
آب را بجوشانید. آن را در یک ظرف درپوش دار بریزید مریم گلی را به آن اضافه کنید. درپوش آن را قرار دهید و بگذارید برای مدت 20 دقیقه باقی بماند. آن را صاف کنید. سپس به میزان لازم در طی روز غرغره نمایید.
جوشانده زنجبیل
مکیدن یک عدد سیر، به نظر چندش آور و منزجر کننده می آید و ممکن است دوست نداشته باشید این کار را انجام دهید. اما باید بدانید که سیر یک درمان طبیعی برای از بین بردن گلویی دردناک و متورم است
زنجبیل طعم تند و تیزی دارد. اما دارای ترکیباتی است که درد را از بین می برد. زنجبیل باعث شل شدن ماهیچه ها، خروج موکوس از سیستم تنفسی، افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به سلول ها، خروج مواد سمی و درنتیجه تسریع فرآیند شفابخشی می شود. همچنین ضدالتهاب است و با باکتری ها مبارزه می کند. بوی آن نیز باعث باز شدن سینوس ها می شود.
مواد لازم:
ریشه زنجبیل: 2 اینچ، معادل دو بند انگشت یعنی حدود 5 سانتی متر
آب:2 -3 فنجان
عسل: بر حسب نیاز
دستورالعمل:
ریشه های زنجبیل را بشویید. سپس پوست آن را با چاقوی تیزی ببرید. سپس آن را خرد کرده و با گوشت کوب له کنید، یا آن را رنده نمایید. بگذارید آب به جوش آید. سپس زنجبیل له شده را به آن بیفزایید و بگذارید برای مدت 3-5 دقیقه بجوشد. آن را صاف کنید و در حالی که گرم است به همراه کمی عسل میل نمایید.
دمنوش گل ختمی
مریم گلی خاصیت قابض دارد و باعث انقباض بافت ها می شود. در نتیجه به بافت گلو کمک می کند تا در زمان بلع غذا به راحتی منقبض شود و درد نگیرد
گل ختمی به عنوان یک گیاه دارویی، از سال هایی بسیار دور در اروپا و شمال آمریکا به عنوان یک موسیلاژ استفاده می شده است. ریشه گل ختمی غشای موکوسی موجود در گلو را تسکین می دهد.
مواد لازم:
ریشه گل ختمی خشک شده: یک قاشق غذاخوری
آب جوش: یک فنجان
دستورالعمل:
ریشه گل ختمی را در یک لیوان درپوش دار بریزید، آب جوش را به آن اضافه کنید. درپوش آن را قرار دهید و بگذارید برای مدت 30-60 دقیقه به همین حالت بماند. بعد آن را از صافی رد کنید و سپس بنوشید.
نکته: افراد مبتلا به دیابت در رابطه با مصرف ریشه گل ختمی حتماً با پزشک خود مشورت نمایند. زیرا ممکن است باعث افت قند خون در آنان گردد.