نخود

در کتب قدیم سه نوع از آن را شرح داده اند که عبارتند از:

1.حمص یا حمص ابیض یا حمص بستانی یا نخود سفید که نوع کشت شده است و امروزه استفاده می شود.

2.حمص بری که نوع وحشی است.

3.حمص الاسود یا نخود سیاه

در این مطلب به خواص نخود بستانی می پردازیم:

ملین طبع، مقوی حرارت غریزی و مقوی ریه و کمر است.

تولید کننده خون صالح است.

قابلیت تغذیه زیاد، اشتها آور است.

تغذیه کننده ریه و معده، اثر غذایی آن در ریه بیشتر از سایر حبوبات می باشد. 

در گرفتگی صدا اگر همراه با تب نباشد، خوردن آن با شیر و در صورت وجود تب با آب مفید می باشد. 

خیسانده آن در سرکه به مدت یک شب جهت کشتن کرم معده بسیار مفید است. 

آشامیدن آب پخته آن با نمک (نخودآب)، تکه کننده اخلاط لزج و باز کننده انسداد ها است. 

ادرارآور، برطرف کننده درد سینه وعفونت ریه می باشد.

آب خیسانده آن در تحلیل ورم لثه و درد آن موثر است.

مضرات نخود:

مضر زخم مثانه، دیر هضم و مولد نفخ می باشد.

مصلحات نخود:

زیره، جوارش کمونی، شوید، گلقند و در افراد گرم مزاج خشخاش وسکنجبین ساده

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.