-انواع آن از بین برنده صفرای اضافی است و باعث می شود که بلغم ساکن شده و عصب را محکم نموده و غضب را از بین می برد.
-اعتدال بخش خلط غلیظ بوده و ملین مزاج است و پاک کننده معده و روده ها است.
-برای دستگاه تنفسی مناسب بوده و مقوی کبد می باشد.
-سرد مزاجان را تقویت کرده و چاق کننده بدن و رافع سرفه های بلغمی و امراض کلیه و مثانه و زخم روده ها می باشد.
-در ترکیب با گل گاوزبان و خرمای سبز خفقان را رفع می نماید.
-در ترکیب با سرکه برای معالجه یرقان به کار می رود.
-خیسانده آن در سرکه انگوری و استفاده کردن از آن در هنگام صبح برای حل ورم های طحال تجویز شده است.
-برای گرم مزاج مضر و مصلح آن سکنجبین و میوه های ترش و خشخاش است و برای کلیه نیز ضرر دارد و مصلح آن عناب می باشد.
-دانه آن سرد و خشک و قابض و بند آورنده شکم و مقوی معده مرطوب و روده ها می باشد.
-کشمش ریز کم گوشت بند آورنده شکم و مقوی آن و سوزنده خون بوده و مصلح آن خیارشنبر(فلوس) و تخم خرفه است و برای کلیه نیز ضرر دارد و مصلح آن عناب می باشد.