– سوزش جگر زیر دنده راست آنها خیلی گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهای آنها دچار خشکی بوده
– پوست سرشان ترک خورده و می سوزد و بعنوان شوره و حتی ریشه مژه ودورپلک سوخته و پوسته پوسته می شود
– موها تک تک می ریزد
– پوست زبر
– رنگ ادرار زرد تیره
– ابرو می ریزد
– علاقه زیاد به آب یخ و یخ
– تند خو بهانه گیر
علت:غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می کند.
– دیدن خواب هولناک افتادن از بلندی
–جنگ و ستیز
غذاهای مضر برای صفرا مزاج ها:
– پرخوری
– بعد از غذای مختصر دوباره غذا
– خوردن آش رشته
– ماکارونی سیر (مطلقا ً نخورید مزاج کبد گرم و تر است و سیر تبدیل به آتش شده و بیمار حالش بد می شود )
- شیرینی
درمان:
انار وشاتوت بهترین دارو است . زرشک – تمشک – زرد آلو – هلو – خیار – کاهو – هویج – روغن زیتون – کنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – کدو خورشتی – خوراک قارچ – کدو حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس – ماش – جو دو سر - لیمو عمانی
بیماری دموی:
از جنس هوا و گرم و تراست و برای رساندن غذا و اکسیژن به سلولها است .
-اگر زیاد شود مزه دهان شیرین می شود
-سرسنگین شده
-چرت زدن
- کش آمدن آب دهان
- کم حواس
–زبان قرمز می شود مثل آنکه رب انار یا زرشک خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریز بیشتر در گردن بین کتف شده از لثه خون می آید و مضطرب می شود-
علت:پر خوری و خوردن بیش از حد، خون را زیاد می کند.
غذای مضر برای دموی مزاج ها:
پرخوری – بادنجان – غذای نشاسته ای – آب یخ – شیرینی – غذای ممنوعه
درمان:
ناشتا ( خاکشیر –بالهنگ – تخم ریحان – تخم مل – قدومه شیرازی – بالنگو- اسفرزه ) یکی از اینها را در آب بریزید، حجمش زیاد می شود و بخورید. حرکات دودی روده را زیاد .کرده و روده به راحتی کار می کند.
بیماری سوداوی:
سودا سرد وخشک از جنس خاک و رسوب خون است و PH=6 است و طحال تولید می شود وطحال را فعال می کند .PH خون باید بالای 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش می رود.
-اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور می شود
– کابوس می بیند و دچار افسردگی و خستگی می شود
–بوی عفونت دهان
- خود خوری
–یبوست شدید هفته ای یکبار
– فکر زیاد بدون آنکه بداند
– لاغری
– بی نشاطی
- ادرار تیره خاکستری می شود
– مدفوع قیری وسیاه
– سوزش هنگام دفع ادرار
- حالت تهوع
–خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست
– حس تاریکی چشم و شب کوری
– تیرگی رنگ پوست وصورت
– سوزش معده
– قلنج معده
علت:غذاهای مانده وبیا ت وشور ونمک سود ، سودا را زیاد می کند.
غذای مضر برای سوداوی مزاج ها:
عدس – نوشابه با غذا – ماهی دودی – غذای مانده و بیات – نمک سود – خیارشور – گوشت پیر (رنگ قرمز تیره ) –پنیر نباید بخورند.درمان:خوردن غذای گرم و تر - ملین – سوپ جو (باپاچه گوسفند – کمی زنجبیل – زعفران ) بعد از سلامتی عسل وقدومه شیرازی مرتب استفاده کنید – توت - با آب گرم طهارت کند – انجیر- خرما – کشمش – هل – دارچین – زیره – زعفران
بیماری بلغمی:
بدن علیه خودش انقلاب می کند و رماتیسم مفصلی می آورد.
مثل کشک و آب یا سفیده تخم مرغ است و مربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی است.
از جنس آب و سرد و تر است و کسانی که سردی زیاد بخورند (ماست ترش) بلغم فعال می شود.
و زیر چشم پف کرده
– مزه دهانشان ترش می شود
– پوست شل و ول و سفید و آبکی می شود
- لک قهوه ای در سفیدی چشم و سردی دست و پا و پا درد و زانو درد
– پوست مقطعی سفید می شود (برص) و موها زود سفید می شود
– لرزش دست و پا (پارکینسون) دیر هضم شدن غذا
– درد معده
– جاری شدن آب از دهان در خواب
– تنگی نفس موقع خوردن غذا
– قلنج می کنند و دوست دارند ماساژ بدهند
–درد کمر و بین شانه ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن
– کسل و خواب آلود
–دفع ادرار زیاد همراه با فشار ضعف مثانه.
– دچار تپش قلب وقتی از خواب بیدار می شوند
– رقیق بودن آب بینی
– ترشح بینی
– سرفه زیاد
- فراموشی
علت:غذاهای لبنیات و ترشی و سرکه بلغم را زیاد می کند.
غذاهای مضر برای بلغمی مزاج ها:
لبنیات – ترشی – لیته – شور – سیب زمینی – عدس – قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید (برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند) – چای – قهوه – نسکافه – میوه ترش و کال – نارنگی –کیوی –گرمک (سرد است) خیار پوست کنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل